Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Iedereen moet zich aangenaam en veilig voelen op de werkvloer. Het is dan ook belangrijk dat er binnen onze organisatie aandacht is voor ongewenst gedrag en veilig werken. Wanneer het niet lukt om een open en goed gesprek met elkaar te voeren, weet dan dat je altijd terecht kunt bij een extern vertrouwenspersoon. Bijvoorbeeld wanneer je te maken krijgt met seksuele intimidatie, discriminatie op grond van ras, godsdienst of seksuele voorkeur, pesten, agressie of geweld.

Contact
Zizo stelt een externe vertrouwenspersoon beschikbaar van de organisatie Durescom. Haar naam is Reineke Bierma. Deze vertrouwenspersoon is onafhankelijk. Alles wat je met haar bespreekt is vertrouwelijk en blijft anoniem voor ons als werkgever. Vraagt de situatie om iets anders, dan gaat dit in overleg met jou.

Is er iets wat je met haar wilt bespreken? Dan kun je haar bereiken op 088 – 00 25 501 of mail via vertrouwenspersoonzizo@durescom.nl.

Budgetcoaching

Er zijn medewerkers die het financieel soms lastig hebben. Daarvoor heeft Zizo een gratis telefonische financiële helpdesk in het leven geroepen, samen met Budgetcoach Groep. Met hulp van een professional krijgen medewerkers meer grip op hun financiële situatie. Tijdig inschakelen van een budgetcoach kan erger voorkomen. Is er meer dan telefonische hulp nodig? In dat geval komt een budgetcoach aan huis.

Budgetcoaching_Fris in je werk
CMYK_Gezondheidsprogramma_Zizo_blauw

Gratis Gezondheidsprogramma

Dat jij je goed en gezond voelt om lekker te leven en werken, dat vinden we belangrijk. Daarom mag je als medewerker van Zizo een jaar lang gratis sporten bij alle sportscholen van SportCity! Tot januari 2024 krijg je gratis toegang tot de sportschool en de SportCity-app. Zo kun je ook online en thuis aan jouw gezondheid werken.

Lees hier meer.

Psychische klachten

Hebben medewerkers psychische klachten? In samenwerking met PSION worden ze snel, professioneel en goed geholpen. PSION begeleidt mensen met psychische problemen. De begeleiding richt zich niet alleen op de klachten van nu, maar richt zich ook op het voorkomen van mogelijke psychische problemen in de toekomst.

Psychische klachten_Fris in je werk
Klokkenluidersregeling_Fris in je werk

Klokkenluidersregeling

Zizo heeft integriteit en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Doen zich in het werk misstanden voor, op welk vlak dan ook? Dan kunnen medewerkers en anderen hier direct melding van doen. Misstanden zijn bijvoorbeeld fraude, het lekken van vertrouwelijke informatie, het overtreden van wettelijke voorschriften of beleidsregels en het werken met gevaar voor gezondheid, veiligheid of milieu.

Fysiotherapie

Door schoonmaakwerk kunnen fysieke klachten ontstaan. Zizo laat medewerkers gebruik maken van de dienstverlening van HelloFysio. In eerste instantie kunnen medewerkers zelf aan de slag via oefeningen die ze online kunnen vinden. Indien dit niet toereikend is kan er via de webcam of telefoon een intake plaatsvinden met een fysiotherapeut. Op basis van deze intake wordt er online een behandelplan opgesteld, inclusief oefeningen en adviezen. Is begeleiden via internet en telefoon niet de oplossing? Dan loopt het behandeltraject via een fysiotherapiepraktijk bij de medewerker in de buurt.

Fysiotherapie_Fris in je werk
Veiligheidsapp CSU_Fris in je werk

Zizo veiligheidsapp

Zizo doet er alles aan om veiligheid te bevorderen, onder meer via de eigen veiligheidsapp ‘Zizo werkt veilig’. In de app vinden medewerkers informatie om nog veiliger te kunnen werken. De app toont onder andere wat de beste werkhouding is, welke reinigingsmiddelen we gebruiken, hoe om te gaan met gevaarlijke stoffen en wat te doen in noodsituaties. Pictogrammen brengen de voorschriften duidelijk over.

Zorgverzekering

Zizo vindt het belangrijk dat medewerkers een goede zorgverzekering hebben. Vandaar dat er via Zizo met korting een collectieve zorgverzekering afgesloten kan worden bij zorgverzekeraar Menzis. De verzekering, die uitgebreide vergoedingen en vele extra’s biedt, geldt ook voor gezinsleden van de medewerkers. Kijk voor meer informatie over het aanbod van Menzis op www.menzis.nl

Zorgverzekering_Fris in je werk
Fietsplan_Fris in je werk

Fietsplan

Zizo wil het fietsgebruik van medewerkers voor woon/werk-verkeer stimuleren. Fietsen is gezond, goedkoop en ontspannend. Ook is het milieuvriendelijk: fietsen draagt bij aan het verminderen van parkeer- en fileproblemen. Door gebruik te maken van het fietsplan kan elke medewerker met een flink financieel voordeel een fiets kopen.

Healthy Woman

Vier op de vijf vrouwen krijgt te maken met overgangsklachten. Het merendeel van onze medewerkers bestaat uit vrouwen. Healthy woman begeleidt vrouwen in de overgangsfase. Preventief of als er sprake is van verzuim. Met als belangrijkste doel in balans blijven en gezond oud(er) worden. Collega Helen Versteeg vertelt je erover.

Mantelzorg icoon_zizo_kleur_2

Mantelzorgcoach

Mantelzorg is de zorg voor hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Misschien ben jij wel een mantelzorger! Veel mantelzorgers combineren mantelzorg met hun baan. Vaak gaat dit goed, en soms ook niet. Onze Mantelzorgcoaches denken graag mee in oplossingen voor de thuissituatie en voor op het werk bij Zizo. Samen met jou wordt een plan gemaakt om meer rust te creëren. En natuurlijk om overbelasting te voorkomen of verminderen. Wil jij ook Mantelzorgcoaching? Je kan je aanmelden via je leidinggevende of je casemanager.