Deze website is niet geoptimaliseerd voor gebruik in Internet Explorer (IE)

Wie heeft er tegenwoordig nog tijd (en zin) om het hele huis grondig schoon te maken? Je hebt het vast al druk genoeg zonder je zorgen te moeten maken om je fijne thuis(werkplek). Of je nu wel of niet van schoonmaken houdt, we helpen je graag een handje. Met deze schoonmaaktips maak je de schoonmaak thuis toch net wat makkelijker en leuker.

  • Tip 1: Ruim je huis op voordat je aan de grote schoonmaak begint, anders gaat er veel schoonmaaktijd verloren aan het opruimen of verschuiven van inventaris.
  • Tip 2: Zorg dat er altijd een deur of raam open staat wanneer je aan het stofzuigen bent, want wist je dat een stofzuiger een goede luchtcirculatie moet hebben om het fijnstof te kunnen filteren?
  • Tip 3: Door ook goed te ventileren in de badkamer kun je schimmel grotendeels voorkomen. Heb je toch last van schimmel in de kitrand of voegen? Voeg dan wat schoonmaakazijn toe in een emmer met warm water en reinig de kitrand met een schuurspons. Ook kun je hardnekkige kalkaanslag goed verwijderen met schoonmaakazijn. Schuren met een oude krant laat ook de kalkaanslag verwijderen
  • Tip 4: Chloor is niet perse nodig om je toilet te reinigen, als je ervoor zorgt dat je hem regelmatig goed schoonmaakt. Sanitair reiniger is daarvoor voldoende. En vloeibare of groene zeep is de beste allesreiniger om te gebruiken.
  • Tip 5: Heb je een stofzuiger met een stofzak? Doe dan een beetje waspoeder in je stofzuigerzak. Het ruikt dan meteen erg lekker in huis tijdens en na het stofzuigen.
  • Tip 6: Schaf een kruimeldief aan, zo kan je altijd gemakkelijk en snel dingen opzuigen en hoef je niet bij het minste en geringste de hele stofzuiger voor de dag te halen. Het werkt bijvoorbeeld ook erg goed voor het schoonzuigen van de traptreden. Handig en ook een heel stuk veiliger.
  • Tip 7: Gebruik microvezeldoekjes, dan heb je geen schoonmaakmiddelen nodig. Ze zijn ideaal om je ramen glanzend schoon te krijgen. Geen gedoe met emmers en geen strepen op het raam.
  • Tip 8: Zorg dat je verschillende microvezeldoeken gebruikt. Hiermee voorkom je dat de bacteriën van bijvoorbeeld het toilet overgaan naar de wastafel. Je maakt natuurlijk alles netjes schoon om er uiteindelijk van te kunnen genieten. Het vies maken staat natuurlijk niet op je wensenlijst.
  • Tip 9: Vergeet niet om een comfortabele outfit aan te trekken. Hierdoor beweeg je gemakkelijk en bereik je alle hoekjes van de kamer.
  • Tip 10: Zet je favoriete afspeellijst of radiozender aan, want alles gaat beter en sneller op lekkere muziek!

 

Krijg je de schoonmaak-smaak toch maar niet te pakken?

Dan nemen we graag jouw werk uit handen. Meld je aan voor onze Zizo gemaksdienst en wij vinken jouw takenlijst thuis voor je af. Zo heb jij meer tijd voor wat écht belangrijk is! Bekijk op www.zizo.nl wat we voor jou kunnen betekenen.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuwtjes

Meer weten over Zizo? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.